Entertainment
21 juli 2008 - Ron Smeets

Vernieuwde Qik gaat voor de massa

Met de dienst Qik kan live op het web gestreamed worden vanaf je mobiele telefoon waarbij je direct kan chatten met degenen die aan het kijken zijn. Een zeer interessante service die mogelijkheden biedt voor zowel de bloggers onder ons die het als Blogtool gebruiken als uiteindelijk de ‘man op de straat’, de grote massa.

Dit weekend lanceerde Qik een nieuwe versie die de dienst beter bereikbaar moet laten worden voor de grote massa. Meer type telefoons, meer accounts, meer features.

Een belangrijke aanpassing die Qik gedaan heeft is onder meer de uitbreiding van het aantal telefoons waarmee je kan Qikken. Waar je voorheen slechts beperkte keuze had kan je de nieuwe versie gebruiken met meer dan 30 toestellen. Nieuw zijn onder meer de Samsung Blackjack-II, Motorola Q, Samsung SHG-i600, Samsung SGH-i450, Samsung SGH-i550, Samsung SGH-i560 en de Nokia N78 naar hartenlust streamen. Op de nieuwe iPhone werkt de dienst nog niet, maar inmiddels is wel duidelijk dat op de gekraakte versies van de eerste generatie iPhones een aplhaversie van Qik draait. Ook daar komt de dienst eraan dus.

Een belangrijke verbetering is de snelheid van de dienst. Daar waar je voorheen nog wel eens een tijdje moest wachten totdat je ‘live’ op het web verscheen is die tijd nu veel korter. Qik claimt nu de snelste online video-dienst te zijn.

Andere aanpassingen zijn verder het groeperen van de video’s en een nieuwe videoplayer. Al met al een aantal interessante verbeteringen. Eens kijken of de dienst de volgende stap naar de grote massa nu inderdaad zal kunnen maken.Gerelateerde links:
NOS lanceert mobiel platform
MoMo 6 is live te volgen

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.