Entertainment
14 april 2006 - Ron Smeets

Vermoord voor een MP3 speler

Een 17-jarige jongen die gisteren bij het Centraal Station van Brussel op zijn vriendin zat te wachten is daar door twee jongens van ongeveer dezlefde leeftijd overvallen en vermoord voor zijn MP3 speler.

Hij zat samen met een vriend op een muurtje te wachten op een vriendin die rond 16.30 uur met de trein zou aankomen. Op dat moment was het heel druk in het station. Twee jongeren van Noord-Afrikaanse origine spraken hen aan. Aanvankelijk vroegen ze inlichtingen maar vervolgens doken ze naar de mp3-speler waarnaar de jongeman zat te luisteren. Beide vrienden probeerden de overvallers zonder geweld af te slaan.

Een van de overvallers haalde daarop snel een mes boven waarmee hij de eigenaar van de mp3-speler in de hartstreek raakte. Het 17-jarige slachtoffer werd gereanimeerd en naar het Sint-Pieter ziekenhuis overgebracht. Daar werd hij omstreeks 21 uur dood verklaard.

Helaas zijn de daders direct na de brute overval ontkomen en vooralsnog ontbreekt van hen ieder spoor. De lokale politie beschikt echter wel over een gedetailleerde beschrijving van de twee daders, dus ik zou zeggen: maak er zoa snel mogelijk een compositietekening van en posten die hap!Gerelateerde links:
Laptop dievenbende bij HotSpots
Bellende bankroofster krijgt 12 jaar
SMS leidt tot steekpartij
GSM redt het leven van zijn eigenaar
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.