Accessoires
07 augustus 2009 - Ron Smeets

Vermom je Nokia N97

De meeste mobiele bellers die een high end toestel als de Nokia N97 kopen willen daar natuurlijk maar al te graag mee gezien worden. Daarmee loop je echter ook het risico dat er zakkenrollers en andere dieven meekijken.

Om je kostbare Nokia N97 iets beter te beschermen tegen diefstal kun je hem nu vermommen als een Nokia Cityman uit de jaren 80 (zie video's hieronder). Tja, het toestel past daarna in ieder geval niet meer in je (binnen)zak dus de zakkenrollers staan dan direct buitenspel ;-))

Overigens vind ik de Cityman vermomming minder geschikt voor de witte versie van de N97, maar goed, ik denk ook niet dat echte dieven hier in zullen trappen. Misschien zullen ze juist wel denken dat ze een waardevolle 'antieke' telefoon gescoord hebben.

Om de vermomming nog iets 'geloofwaardiger te maken' hebben de boys van The Nokia Blog nog een speciale tachtiger jaren video(!) ringtone bij ontworpen. Fun Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.