Nieuws
17 augustus 2005 - Ron Smeets

Vermiste kinderen sturen SMS

In Japan start binnenkort een test om kinderen uit te rusten met een QR Code voor het geval als ze vermist of verdwaalt raken.

De Code kan, in geval van een vermissing, door een scanner worden uitgelezen. De scanner, die aan het internet gekoppeld is, stuurt direct de gegevens van het kind en de lokatie per SMS of Email naar hulpinstantie's en/of ouders.

Volgens Fujitsu, de initiatiefnemers, biedt het QR Code systeem een alternatief voor kinderen die met een GSM rondlopen om 'gevonden' te kunnen worden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.