Nieuws
16 november 2006 - Ron Smeets

Vermist Koreaans meisje na MMS actie gevonden

De 15-jarige Joo Ah-young is na 15 dagen vermist te zijn geweest toen ze tijdens een uitstapje haar ouders kwijtraakte teruggevonden naar aanleiding van een SMS/MMS actie. Eerdere zoekacties hadden niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Toen, na de vermissing, er na 13 dagen nog geen spoor van het meisje gevonden was kwam de lokale politie op het idee om het eens over een compleet andere boeg te gooien. Men maakte een MMS bericht met daarin een foto van Joo Ah-young en verstuurde dat bericht naar mobiele abonnees in de buurt van de plaats van vermissing.

Binnen twee dagen kwam de verlossende tip en werd de 15-jarige Joo Ah-young met haar ouders herenigd.Gerelateerde links:
Ouders van verdwaalde kids opsporen via hun ondergoed
Volg je kinderen met een GPS telefoon
Big Mother is watching her kids
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.