Geruchten
24 februari 2015 - Ron Smeets

Vermeende screenshots Xperia Z4 duiden op dual sim variant Sony zal het toestel voorlopig echter nog niet onthullen

De afgelopen maanden is her en der wel al gespeculeerd over de mogelijke komst van de Xperia Z4 in Barcelona. De meest recente geruchten, en het uitblijven van een persconferentie van Sony tijdens het MWC, hebben de kans dat de volgende Xperia Z weer binnen zes maanden onthuld zal worden erg klein, zoniet nihil gemaakt. Voiglens mij een prima beslissing van Sony om langer te wachten, maar daar schreef ik onlangs al eens uitgebreid over.

Dit alles betekent overigens niet dat de geruchtenstroom rondom de Xperia Z4 helemaal verstomd. Zo doken de afgelopen dagen enkele screenshots op die met de volgende generatie van de Xperia Z gemaakt zouden zijn. Hoewel het modelnummer 'vakkundig' weggepoetst is blijkt het wel een toestel te zij met een nieuwere Qualcomm processor; de Snapdragon 810 om precies te zijn. Verder is ook te zien dat het toestel op Android 5.0.2 Lollipop draait en dat zowel de Kernel en de Build versie hoger zijn dan die van de Xperia Z3. Dat alles zou volgens de Chinese bron voldoende bewijs moeten zijn dat we hier naar screenshots van de Xperia Z4 kijken.

Opvallend is echter de 'Dual SIM settings' in het instellingen menu (tweede afbeelding hieronder). Dat zou er op duiden dat Sony ook een dual sim variant van de Xperia Z4 gaat maken. Iets dat bij diens voorganger overigens in geselecteerde markten ook al het geval was, dus helemaal nieuw is dat ook weer niet.

Vooralsnog zijn het allemaal onbevestigde geruchten en zolang Sony officieel niets meldt wordt het een kwestie van afwachten. De verwachting, maar ook dat is speculaties, is dat de Xperia Z4 ergens in de lente van dit jaar gepresenteerd wordt, maar ik heb ook al berichten gezien waarin de IFA, september dus, genoemd wordt. Zoals gezegd... afwachten.

Bron (Chinees), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.