Geruchten
25 januari 2016 - Ron Smeets

Vermeende 4 inch iPhone te zien op foto en video Onzin? Renders? Chinese namaak? Of toch 'The real deal'?

De afgelopen dagen zijn een kiekje en een video opgedoken waarop, zo melden de anonieme bronnen, de compacte, 4 inch, iPhone 6C (aka 7C) te zien zou zijn. Concepten (foto in de header) waren er al. Over de komst van een nieuwe, kleinere, iPhone, wordt al meer dan een jaar gespeculeerd. Of het toestel op onderstaande foto en video inderdaad dat toestel laat zien? Dat weet alleen Apple en die houden de kaken stijf op elkaar als het gaat om geruchten.

Online wordt uiteraard ook volop gespeculeerd over de echtheid van het toestel op de foto en video. Op de foto klopt de reflectie van de lamp niet helemaal. Het spiegelbeeld daarvan is groter op de iPhone 6C (toestel rechts) dan op de iPhone 5 die er naast ligt. Dat zou kunnen duiden op een verkleinde afbeelding van een iPhone 6(S). Het toestel dat in de video te zien is kan natuurlijk ook heel goed Chinese namaak zijn.

Feit is dat het toestel in twee verschillende kleuren te zien is en dat vooral het toestel in de video wel heel erg veel op de huidige iPhone 6(S) lijkt. Dat strookt niet met de strategie van Apple om elke twee jaar een redesign van de iPhone modellen door te voeren. Tenzij dit natuurlijk nog een 'iPhone 6' model wordt. Eerdere geruchten spraken echter ook over de iPhone 7C als zijnde de volgende compacte iPhone.

Enfin, allemaal speculaties waarvan de toekomst zal moeten uitwijzen of ze al dan niet in de buurt van de waarheid liggen.

De foto van de 4 inch iPhone werd enkele dagen geleden online gezet op het forum van OneMoreThing. Daar wordt ook volop gespeculeerd over de echtheid ervan. De bron, Gijs Raggers, wist in 2013 al eens een foto van de eerste iPad Air te bemachtigen, enkele maanden voordat die officieel onthuld werd. Dat zegt natuurlijk nog niets over de echtheid van bovenstaande foto, maar toch... we zullen het wel zien, of niet, over enkele maanden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.