Nieuws
26 januari 2011 - Ron Smeets

Verlies voor LG door slechte resultaten LG Mobile

LG heeft vandaag haar meest recente (Q4 2010) kwartaalcijfers gepresenteerd. De Koreaanse fabrikant boekte een omzet van ca. 9.5 miljard Euro maar leed wel een netto verlies van 166 miljoen Euro. Over heel 2010 boekte LG een omzet van 35.5 miljard Euro en een wnst van 810 miljoen Euro.

De verliezen die in Q4 van 2010 geboekt werden zijn volgens de fabrikant grotendeels toe te wijden aan de achterblijvende verkopen van LG Mobile.

De mobiele telefoon tak van de Koreaanse fabrikant zag de omzet in Q4 met 15% dalen naar 2.16 miljard Euro. In totaal verkocht LG Mobile in Q4 van 2010 30.6 miljoen toestellen. Dat is weliswaar 8% meer dan het kwartaal daarvoor, maar dus nog niet genoeg om winst te maken. Voor het komende jaar, 2011, heeft LG Mobile al aangegeven dat de fabrikant zich met name zal gaan richten op winstgevende producten zoals de duurdere smartphones en tablets. De komst van de LG Optimus 2X Speed is daar een eerste aanzet toe. De tijd zal leren of LG Mobile er in gaat slagen de tegenvallende resultaten weg te poetsen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.