Nieuws
23 november 2005 - Ron Smeets

Verkopen mobieltjes weer fors gestegen

In het derde kwartaal van dit jaar zijn wereldwijd 205 miljoen GSM's over de toonbank gevlogen. Een stijging van 22% ten opzichte van het kwartaal daarvoor.

Nokia blijft traditioneel de marktleider met een aandeel van 32%, maar ook Motorola is op de weg omhoog, mede dankzij de verkoop van maar liefst 12 miljoen RAZR's in Q3.

Kijkend naar een jaar geleden, dan zie je dat er wereldwijd 26% meer GSM's verkocht zijn. Wat daarbij opvalt is dat het stijgingspercentage voor markten als Oost Europa, Africa en Latijns America op 40% ligt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.