Toestellen
26 november 2012 - Ron Smeets

Verkoopteller van de Samsung Galaxy Note II nu op 5 miljoen

Amper vier weken geleden maakte Samsung bekend dat de fabrikant in 37 dagen al 3 miljoen exemplaren van de Galaxy Note II verscheept had. Dt weekend meldde Samsung dat de verkoopteller van dat toestel inmiddels de vijf miljoen gepasseerd is.

Daarmee is de Galaxy Note II dus wereldwijd nu al een doorslaand succes voor Samsung. De Koreaanse fabrikant is al wereldmarktleider bij zowel de 'feature' als 'smartphones' en heeft die status, hoewel er in dat segment aanzienlijk minder concurrentie is, nu dus ook met de 'phablets' bereikt.

Inmiddels hebben veel andere fabrikanten ook al een 'phablet' aangekondigd, of wordt er over gespeculeerd. Sony, HTC en Huawei gaan die markt ook betreden, of hebben dat, in het geval van HTC, al gedaan. Ik ben benieuwd hoe succesvol die worden.

Ter vergelijk. De eerste Galaxy Note deed er ruim vijf maanden over om dat aantal te bereiken. Bron (Samsung Korea)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.