Nieuws
15 juni 2016 - Ron Smeets

Verkoopteller Galaxy S7 (Edge) tikt deze maand de 25 miljoen aan

Als de glazen bollen en rekenwonders van twee Koreaanse analystenfirma's het goed becijferd hebben dan zal de verkoopteller van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge nog deze maand (juni 2016) de grens van 25 miljoen doorbreken. Dat zou dan betekenen dat er de afgelopen drie maanden (april, mei en juni) iets meer dan 15 miljoen exemplaren over de toonbanken gevlogen zijn. Samsung gaf immers zelf begin april al aan ruim 9.5 miljoen nieuwe Galaxy's verscheept te hebben. Ter vergelijk, de Galaxy S6 (Edge) had er vorig jaar vijf weken voor nodig om de mijlpaal van 10 miljoen te bereiken. De tot nu toe nog steeds meest populaire Galaxy S4 vloog in 2013 binnen vier weken 10 miljoen maal over de toonbanken.

Letwel, de Galaxy S7 (Edge) verkoop-voorspelling is dus niet afkomstig van de Koreaanse fabrikant zelf. Samsung is niet meer zo heel erg scheutig met het roepen van de verkoopaantallen van individuele toestellen. In het verleden, ten tijde van de Galaxy S t/m S4, toen de groeicijfers jaarlijks met gemak de dubbele cijfers haalden, kon de Koreaanse fabrikant er geen genoeg van krijgen om met (tientallen) miljoenen te smijten. Sinds het (relatieve) matige succes van de Galaxy S5 is die strategie ietwat aangepast. Het feit dat de populariteit, en verkoopcijfers van de Galaxy S modellen met de komst van de S6 reeks in 2015 en de huidige S7 en S7 Edge weer aardig in de lift zit heeft daar nog weinig aan doen veranderen.

De Koreaanse analisten hebben ook een verklaring voor het hernieuwde succes van Samsung's vlaggenschip smartphones gegeven; de vroege release (veel eerder dan de concurrentie), een kwalitatief hoogstaand product en, niet te vergeten, een agressieve marketing campagne.

Bron, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.