Toestellen
19 mei 2015 - Ron Smeets

Verkoopteller Galaxy S6 (edge) na vijf weken op 10 miljoen Samsung gooit weer met miljoenen, maar de S6 gaat minder hard dan zijn voorganger... of toch niet?

Samsung heeft vandaag de eerste officiële verkooptellerstand van de Galaxy S6 (edge) bekend gemaakt. In de eerste vijf weken sinds de winkellancering op 10 april zijn er al meer dan 10 miljoen exemplaren van verscheept. Dat klinkt mooi, en 10 miljoen is ook een fraai aantal, maar helaas voor Samsung betekent het ook dat de Galaxy S6 (edge) minder snel over de toonbanken vliegt dan zijn voorganger. Daarvan werden er in de eerste vier weken namelijk al 11 miljoen van verkocht.

Er is echter een hele grote 'maar'. De Galaxy S6 (edge) werd op 10 april in 20 landen uitgebracht terwijl de Galaxy S5 vorig jaar in meer dan 120 landen tegelijk beschikbaar kwam. Dat scheelt nogal. Dat was overigens ook de reden dat de Galaxy S5 in de eerste vier weken meer verkocht werd dan de Galaxy S4 die in 2013 in 'slechts' 60 landen gelanceerd werd.

In het verleden, toen de Galaxy S2, S3 en S4 op de markt kwamen, stuurde Samsung regelmatig persberichten de wereld in met verkoopcijfers en -records van die nieuwe smartphones. Daarin werd elk jaar weer sneller, en met meer, miljoenen gesmeten. Bij de Galaxy S5, die naar Samsung standaarden eigenlijk flopte, bleven die berichten na enkele maanden al uit. We weten inmiddels allemaal wel waaraan dat lag. De Galaxy S5 was, vergeleken met zijn twee voorgangers, nauwelijks vernieuwend te noemen en werd uiteindelijk dus door veel Samsung fans gepasseerd.

Intussen is de Galaxy S6 (edge) wel al in meerdere landen beschikbaar, maar het aantal van 120 is nog niet aan de orde. Het zal mij hoe dan ook benieuwen wanneer het nieuwe valggenschip van de Koreaanse fabrikant de volgende mijlpaal, 20 miljoen, haalt. Analisten verwachten al een tijdje dat er dit jaar nog meer dan 50 miljoen Galaxy S6 (edge) exemplaren over de toonbanken zullen vliegen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.