Nieuws
14 januari 2010 - Ron Smeets

Verkoopcijfers Nexus One vallen tegen

Het is natuurlijk nog een beetje te vroeg voor definitieve conclusies te trekken, maar de verkoopcijfers van de Nexus One vallen, na een week, toch enigszins tegen.

Analisten van Flurry hebben namelijk voorspeld dat er in de eerste week zo'n 20.000 Nexus One's over de online toonbanken (het toestel wordt alleen online verkocht) gegaan zijn. Ter vergelijk: van de de Motorola Droid werden in de eerste week 250.000 exemplaren verkocht en de iPhone 3GS deed het met 1.6 miljoen nóg 'ietsje' beter ;-)

In absolute zin betekent dit dat de Droid zo'n 16x beter berkocht en de iPhone 3GS zelfs 80x, maar die vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op. Zowel de Droid als de iPhone werden geholpen door het feit dat beide toestellen ook gewoon in de winkels bij providers (Verizon en T-Mobile) te koop waren en die providers  natuurlijk ook het een en ander aan marketing deden. Daarnaast speelt natuurlijk ook mee dat er toch nog genoeg consumenten zijn die niet zomaar even 530 dollar neertellen voor een product dat ze niet eerst even in de handen mogen houden en testen.

Of de 3G problemen van het toestel, die al snel aan het licht kwamen, nog iets te maken hebben met de matige ontvangst is niet met zekerheid te zeggen maar ik denk wel dat het sommige potentiele kopers extra voorzichtig gemaakt heeft. Bron: Mobile Ent

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.