Nieuws
10 november 2010 - Ron Smeets

Verkoop losse navigatiesystemen stijgt in 2011

Wie de titel van dit bericht leest dan moet wel haast gedacht hebben dat ik knettergek geworden ben ;-) En eerlijk gezegd dacht ik dat zelf ook wel even toen ik deze voorspelling van Berg Insight in mijn mailbox vond dat de verkoop van losse navigatiesystemen (PND's) volgend jaar naar 42 miljoen exemplren zal stijgen. In de jaren daarna zal de verkoop geleidelijk afnemen, dat wel.

Dan nog, sinds de komst van de vele (gratis) mobiele navigatie oplossingen in combinatie met (grote) touchscreen mobieltjes zijn de koersen van Tom Tom, Garmin en vergelijkbare fabrikanten toch door zo ongeveer alle bodems gezakt die er bestaan.

Enfin, de voorspellende analisten doen hun uitspraken op basis van de groei van de verkoop van losse navigatiesystemen in de zogenaamde ontwikkelende landen (Brazilië, China, India en Rusland). Die zou de daling in Europa en Noord-Amerika, waar steeds meer mensen met hun smartphone navigeren, ook de komende jaren nog grotendeels moeten compenseren. Ik ben benieuwd. Met voorspellingen weet je het immers maar nooit ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.