Toestellen
10 december 2013 - Nichal Joosse

'Verkoop LG G2 niet volgens verwachting''

Volgens Asia Today (via 9to5Google) verloopt de verkoop van de LG G2 niet zoals LG het had gehoopt en verwacht. In de eerste vier maanden na de lancering van het toestel zijn er 2,3 miljoen exemplaren verkocht. LG had gehoopt zeker 3 miljoen exemplaren te kunnen verkopen in alleen al het derde kwartaal. In thuisland Zuid-Korea valt de verkoop ook tegen: er zijn ongeveer 600.000 exemplaren verkocht in het land. 

De reden waarom het toestel niet erg gewild is, lijkt nog onduidelijk. Het zou voor de hand liggen dat het toestel niet erg populair is omdat het knoppen aan de achterkant heeft, in tegenstelling tot de meeste smartphones. Ook lijkt de consument te veel keuze te hebben tegenwoordig als het gaat om highend smartphones, waardoor er minder toestellen worden verkocht dan dat de fabrikant uiteindelijk had verwacht of gehoopt. 

Ook de Samsung Galaxy S4 heeft hetzelfde probleem als de LG G2. Het vlagschiptoestel van Samsung wordt minder verkocht dan Samsung had gehoopt, terwijl bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 3 wel goed wordt verkocht. Het is te hopen voor beide fabrikanten dat de verkoop van hun vlagschippen in het laatste kwartaal van het jaar een opleving zal maken, gezien de feestdagen in het verschiet.  

Over de auteur: Nichal Joosse