Nieuws
30 augustus 2014 - Ron Smeets

Verkoop E-Plus aan Telefonica mag van de EU

Het leek nog een formaliteit maar de EU heeft gisteren KPN en Telefonica Deutschland de onvoorwaardelijke toestemming verleend om de verkoop van KPN dochter E-Plus af te ronden.

Voordat die toestemming er kon komen moest Telefonica Deutschland, ook eigenaar van O2, eerst aan de voorwaarde voldoen om een deel van haar netwerkcapaciteit te verkopen zodat er voldoende concurrentie in de Duitse telecom markt blijft bestaan.

Om aan de voorwaarde van de EU te voldoen had Telefonica al een overeenkomst gesloten met Drillisch Telekom om 30% van haar netwerkcapaciteit te verkopen, maar ook die overname moest nog door de EU goedgekeurd worden. Nu dat gebeurd is staat ook niets meer de overname van E-Plus in de weg.

KPN en Telefonica Deutschland verwachten de verkoop nu heel snel, no voor het eind van dit kwartaal, af te ronden. KPN ontvangt voor E-Plus 5 miljard aan contanten en een belang van ruim 20% in Telefonica Deutschland. In de boeken zal de verkoop van E-Plus echter een verliespost van 3.7 miljard opleveren.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.