Nieuws
19 oktober 2006 - Ron Smeets

Verklikker in GSM's om waterschade aan te tonen

Als consument zullen we hier niet echt veel aan hebben, want op het moment dat deze verklikker z'n werk gedaan heeft is het toestel waarschijnlijk al 'dood'.

Dit gadget lijkt dan ook meer een hulpmiddel voor reparateurs en fabrikanten van toestellen om snel en makkelijk onder de garantie uit te kunnen komen. Waterschade wordt namelijk vrijwel nooit onder garantie gerepareerd.

Natuurlijk kan het handig zijn om te weten of een defect wellicht veroorzaakt werd doordat vocht in het toestel is binnengedrongen, maar de plek waar de verklikker in het de GSM op de foto hierboven geplaatst is kan volgens mij al tot verkleuring leiden op een warme zomerdag met het toestel aan je zweterige oor gekluisterd. Om maar te zwijgen over bellen terwijl je door de regen loopt.

Voortaan dus eerst op zoek naar een permanent marker in dezelfde kleur als de vochtverklikker voordat je het toestel naar de winkel terugbrengt voor een garantie gevalletje ;-)Gerelateerde links:
Hoe reanimeer ik mijn verdronken mobieltje
Waterproof headset van Bluetrek
Waterdichte Nano case
Waterdichte Casio GSM voor LG
Outdoor smartphone van Panasonic
Maak je camphone waterproof
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.