Nieuws
02 april 2006 - Ron Smeets

Verkeersboetes per SMS aangekondgd

De Zuid Afrikaanse politie gaat bestuurders die geflitst zijn vanaf nu de aankondiging van de op komst zijnde boete binnen enkele dagen per SMS toesturen.

Met andere woorden: je wordt gefltst en drie dagen later weet je al wat dat grapje je gaat kosten. Natuurlijk gaat dan ook meteen te betaaltermijn in. Helaas kan dat nog niet per SMS.

Deze 'service' is een aanvulling op de SMS dienst die de Zuid Afrikaanse justitie begin dit jaar lanceerde waarbij het publiek zelf per SMS al kon opvragen of men nog boetes mocht verwachten.

Natuurljk moet je je als verkeersdeelnemer, net als toen, ook nu weer zelf inschrijven voor deze extra service. Sinds de invoering van het systeem in januari deden dat al ruim 75.000 Zuid Afrikaanse weggebruikers.Gerelateerde links:
Ben ik nog geflitst?
Filebestrijding met behulp van GSM
'Flits' je overtredende medeweggebruiker
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.