Nieuws
08 december 2015 - Ron Smeets

Verkeerd verbonden: klanten bellen agent in plaats van drugsdealer

Een Canadese agent die in Amerika op vakantie was werd ineens, en met regelmaat, op zijn mobiel gebeld door mensen die hij niet kende. Dat kan natuurlijk altijd wel eens gebeuren. Iemand heeft een verkeerd nummer of zo. In dit geval bleken het echter klanten van een drugsdealer te zijn die op zoek waren naar hun 'leverancier' om nieuwe voorraden in te slaan.

De agent besloot het spelletje mee te spelen door te zeggen dat de persoon die ze zochten niet aanwezig was. In de meeste gevallen werden door de klanten geen namen genoemd, maar uiteindelijk won ook hier de aanhouder zoals dat zo mooi heet. Een klant noemde toch de echte naam van de dealer die hij zocht en dat bleek, ook niet geheel onverwacht, een bekende van de politie te zijn. De 41-jarige Trevor Dennis werd al verdacht van drugshandel, maar er was nog niet genoeg bewijs om hem op te pakken. Tot nu dus. In zijn appartement werd in ieder geval voldoende drugs gevonden om hem, samen met het telefoonbewijs, achter de tralies te zetten.

En de agent? Die gaf twee adviezen aan drugsdealers en diens klanten. Zorg dat je altijd het goede nummer opschrijft, maar, beter nog, wordt geen drugsdealer! Tsja, daar is geen speld tussen te krijgen, toch?

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.