Nieuws
24 november 2005 - Ron Smeets

Verizon voorop in strijd tegen mobiele spammers

De Amerikaanse provider Verizon Wireless onderscheidt zich de afgelopen maanden in het aanpakken van mobiele spam door het voeren van steeds meer rechtzaken.

Nadat het eerder dit jaar al een bedrijf uit Rhode Island succesvol had aangeklaagd voor SMS Spam volgde deze zomer een aanklacht tegen diverse telemarketiers die ongevraagd Verizon klanten telefonisch lastig vielen met verkooppraatjes. Recentelijk bond Verizon de strijdt aan tegen enkele bedrijven die illegaal probeerden de NAW- en belgegevens van haar klanten te achterhalen en doorverkopen.

Het nieuwste 'slachtoffer' van Verizon is een online reisbureau uit Florida, Passport Holidays. Zij worden aangeklaagd omdat ze afgelopen maand 98.000 ongevraagde SMSjes verstuurden naar Verizon-klanten. De betreffende berichten bevatten ook nog eens fake-informatie over een zogenaamde gewonnen cruise. De 98.000 winnaars moesten wel even een duur 0906 nummer bellen om hun prijs te claimen.

Hopelijk gaan andere providers Verizons voorbeeld snel volgen!Gerelateerde links:
SMS Etiquette
Chinese Telco's moeten SMS Spam 'zuiveren'
SMS regelgeving in China
Anti GSM Spam wet in Korea
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314