Toestellen
04 april 2006 - Ron Smeets

Vergulde GSM's nieuwe rage

Enkele maanden geleden verschenen er plotseling diverse GSM modellen in de winkels en op speciale sites in een 'gouden' of vergulde uitvoering. Een compleet vergulde Nokia 8800 gaat voor zo'n 1200 Euro over de toonbank, zonder abonnement.

Inmiddels zijn deze toestellen uit aan het groeien tot een heuse rage. Behalve de bekende gouden versies van de Nokia 8800 en Motorola RAZR is er in Londen nu ook een winkeltje van Laban Roames waar je vanaf zo'n 350 Euro je Nokia kunt laten vergulden in diverse bladgoud uitvoeringen.

Behalve Nokia's vergulden ze bij Laban ook onderdelen van auto's, juwelen, kranen en zelfs golfclubs. Ik ben benieuwd wanneer ze ook andere merken mobieltjes gaan 'bewerken'. Ik zou zelf mijn N90 wel 'ns in een gouden uitvoering willen zien, just for fun!Gerelateerde links:
Gouden RAZR bij Dolce & Gabbana
Gouden GameBoy Classic van €23K
Gouden Nokia
GSM van 1 miljoen
24-karaats iPod look-a-like
Diamanten laptop van Tulip
Een GSM van 80.000 Euro
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.