Nieuws
09 september 2009 - Ron Smeets

Vergelijkende reclame van Vodafone?

KPN heeft vanaf de eerste 'goeiemoggel' commercial enkele leuke reclame campagnes op de buis en in andere media rondgestrooid. Een van de laatsten in die rij was de 'Bedrijfsbuffel' (video hieronder). Het lijkt erop alsof Vodafone zich nu iets feller gaat afzetten tegen de grappige KPN reclames.

Zo dook gisteren een poster op in mijn mailbox die ik nog niet eerder gezien heb (afbeelding hiernaast). Daarop staat een aankondiging van Vodafone's eigen 'bedrijfsbuffel', de OndernemersBundel. Een nieuwe zakelijke abonnementsvorm die 7 September geintroduceerd werd.

Het meest in het oog springt natuurlijk het plaatje boven de tekst. Daarop is een Cowboy (dat vind ik sowieso al leuk ;-)) te zien die op een rood paard en met een lasso bezig is een buffel te vangen. Enfin, het moge duidelijk zijn welke buffel Vodafone daarmee bedoelt. Een grote versie van de afbeelding kun je hieronder nog bekijken.

Behalve de subtiele hint van de op een Buffel jagende Cowboy maakt Vodafone op deze poster melding van de nadelen van KPN's bedrijfsbundel abonnementsvorm zoals een duur 'buiten-de-bundel' tarief.

UPDATE (15u55): Kort na het online gaan van dit artikel kreeg ik een telefoontje van Vodafone. Het blijkt dus dat deze poster gemaakt is voor intern gebruik. Zeg maar alseen soort van peptalk voor het eigen personeel ;-) Dat verklaart natuurlijk meteen waarom ik deze 'reclameposter' (wat het dus niet is) nog niet eerder gezien had. Jammer, want ik vind vergelijkende reclames, mits eerlijk en goed uitgevoerd, prachtig! Ik ben toch nog steeds benieuwd wat de reactie van KPN zal zijn, maar we zullen dergelijke posters van Vodafone dus niet in het openbaar op Abri's en dergelijke gaan tegenkomen. Of ze moeten zich nu gaan bedenken natuurlijk ;-) Buffalo-Bill-Vodafone-Campagne

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.