Nieuws
15 mei 2012 - Ron Smeets

Vergelijk: Siri vs S Voice vs Speaktoit (video)

Sinds de komst van Siri op de iPhone zijn al diverse varianten van de spraak assistent, voor andere platformen (zoals Android) verschenen. Onlangs presenteerde Samsung de Galaxy S III. Die heeft S Voice aan boord, een eigen spraakgestuurde assistent van de Koreaanse fabrikant.

Hieronder kun je een video bekijken waarin Siri, S Voice en Speaktoit for Android met elkaar vergeleken worden. In het Engels natuurlijk, want Nederlandse spraakherkenning is er voorlopig nog niet.

In deze test worden verschillende vragen gesteld aan de diverse spraak assistenten. De verkeersinformatie voor New York, het versturen van een SMS, het plannen van een afspraak (agendafunctie), het updaten van facebook en wat algemene vragen over het einde van de wereld ;-), een rekensommetje, (Google) zoekacties en het openen van applicaties.

Het resultaat? Siri werkt momenteel nog het beste. Vooral het maken en versturen van een SMS via S Voice op de Galaxy S III blijkt een behoorlijke uitdaging en Speaktoit for Android is het minst gebruiksvriendelijk. De video (bijna 12 minuten):

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.