Entertainment
08 december 2007 - Ron Smeets

Vergeetachtigheid hoofdoorzaak kapotte GSM's in Australie

Tja, als je lang van je mobieltje wilt kunnen genieten dan moet je er natuurlijk onder andere voor zorgen dat je hem niet (bewust) kapot maakt.

De Australische provider Telstra heeft onderzocht wat de belangrijkste oorzaken zijn waarom mobieltjes stuk gaan en daaruit is overduidelijk gebleken dat vergeetachtigheid in bijna alle gevallen de hoofdreden is waarom de GSM van een Aussie het leven laat.

Kijk zelf maar naar de Top 5 zoals die uit het onderzoek van Telstra samengesteld is:

1. Wegrijden terwijl het toestel nog op het dak van de auto ligt, ofwel vergeten dat je hem daar even 'geparkeerd' hebt terwijl je de autosleutels uit je zak haalde.

2. Waterschade door hem bijvoorbeeld in het toilet te laten vallen of in de stromende regen een gesprek aan te nemen, ofwel vergeten dat het toestel niet waterdicht is.

3. Er op gaan zitten, ofwel vergeten dat het toestel in de kontzak van je broek zit.

4. Laten vallen, ofwel vergeten hem vast te houden

5. Gooien, ofwel vergeten dat niet iedereen kan vangen.

OK, ik geef toe dat mijn conclusie in sommige gevallen wat vergezocht is ;-)))Gerelateerde links:
Mobiele telefoons steeds sneller kapot
Ja, de iPhone kan ook kapot!
Britten zijn niet zo zuinig op hun mobieltje
Waterdichte Casio GSM voor LG
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.