Entertainment
27 september 2005 - Ron Smeets

Verdwalen met je navigatiesysteem

In China kan je dit zomaar overkomen. Je hebt een (mobiel) GPS navigatiesysteem gekocht, maar in plaats van je bestemming te bereiken verdwaal je voortdurend in de drukte van de stad op wegen die volgens jouw digitale kaarten helemaal niet bestaan.

In het land van de namaak zijn nu dus nep-navigatiekaarten in omloop gekomen met al deze gevolgen van dien.

Door de hoge kosten die de originele digitale kaarten met zich meebrengen hebben veel namaak producenten ingezien dat daarmee goed geld te verdienen is en dus is de kans dat je tegenwoordig een, niet kloppende, fake digitale kaart koopt in Shanhai veel groter dan andersom.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.