Toestellen
28 februari 2009 - Ron Smeets

Verdomd goede N96 kloon

Sommige namaak toestellen vallen heel erg snel door de mand maar bij de N96 kloon die je op de foto's hiernaast en -onder kunt zien moet je toch erg goed kijken om de verschillen op te merken.

Als je vergelijkingsmateriaal bij de hand hebt is het een stuk makkelijker maar ik kan mij goed voorstellen dat iemand die op zoek is naar een N96 en deze in een winkel tegenkomt er met open ogen intrapt. Daarom heb ik bij de foto's hieronder maar enkele verschillen vermeld. Zie jij er nog meer, reageer dan.

 Bij de multimedia toetsen zie je twee getekende 'cirkeltjes' die bij het origineel ontbrekenNokia-N96-Fake-d

De scheiding tussen de diverse knoppen onder het display en toetsen op het keypad is duidelijker zichtbaar dan bij het origineel. De randen ertussen zijn dieper en brederNokia-N96-Fake-e

Het grootste verschil is te zien bij de camera. De LED flitser ziet er anders uit en op de kick-stand staan geen specificaties van de camera (resolutie, merk, lens type)Nokia-N96-Fake-f

Aan de bovenzijde, rechts naast de ontgrendelings toets, is een (schroef)gat zichtbaarNokia-N96-Fake-g

Het namaak toestel is ietwat hoger omdat de batterijklep dikker is dan bij het origineelNokia-N96-Fake-b

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.