Nieuws
06 augustus 2010 - Ron Smeets

Verbod op volkslied als ringtone

Het zou niet in mij opkomen om het Wilhelmus als ringtone op mijn mobieltje in te stellen en ik weet ook niet of er veel Nederlanders zijn die dat wel hebben.

In Bangladesh is het vanaf nu in ieder geval verboden om My Golden Bengal (Amar Shonar Bangla), het volkslied van dat land, als ringtone of voor enig ander doel anders dan officiele gelegenheden, te gebruiken.

Dat oordeelde het hoge gerechtshof van Bangladesh. De rechter gaf tevens een boete van 5600 Euro (500.000 taka) aan drie telco's omdat zij het nationale volkslied gebruikt hadden in een commerciele campagne. Dus, ga je binnenkort naar Bangladesh en wil je het nationale volkslied als ringtone gebruiken, dan ben je bij deze gewaarschuwd ;-)))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.