Entertainment
28 januari 2009 - Ron Smeets

Verbod op 'stille' camphones?

Soms is het best handig om de mogelijkheid te hebben een foto te nemen met je camphone zonder dat hij geluid maakt. Denk aan stille omgevingen zoals het theater of als je niet wil dat de gefotografeerde persoon weet dat hij gefotografeerd wordt ;-)

Als het een een lid van het Amerikaans Congress ligt dan komt er wellicht een verbod op deze 'stille' camphones zodat het maken van stiekeme foto's voorkomen kan worden. De voornaamste reden die genoemd wordt is het voorkomen van uitbuiting of afpersing van kids door middel van stiekem genomen camphone foto's in kleedlokalen of openbare ruimtes.

De wet- of regelgeving, bekend onder de naam 'Camera Phone Predator Alers Act' moet er namelijk in gaan voorzien dat het uitzetten van het camera (sluiter) geluid zoals je dat normaal kunt instellen niet meer mogelijk is en dat camphones bij iedere genomen foto dus verplicht geluid maken.

Klinkt leuk maar dat zou dus betekenen dat vrijwel iedere camphone die tot op de dag van vandaag verkocht is ineens illegaal zou worden in de VS. Lijkt mij niet te doen.

Via: TechFragments

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.