Entertainment
18 maart 2011 - Ron Smeets

Verbod op mobieltjes tijdens de Olympische Spelen in Londen

De organisatie van de Olympische Spelen van Londen, volgend jaar, hebben een groot aantal veiligheidseisen gepubliceerd. Het complete document met alle regeltjes telt 7350 woorden, maar wat mij, natuurlijk, het eerste opviel was het verbod op mobiele telefoons in de stadions.

Dat klinkt leuk, maar ik vraag mij af of dat wel te handhaven is als je niet iedereen scant en/of fouilleert bij de ingangen.

OK, dat zullen ze dan wellicht wel gaan doen, maar dan nog. Geen mobiele telefoon mogen meenemen is toch niet van deze tijd! Zelfs niet als het onder het mom van de 'veiligheid' verboden wordt. Daarnaast ben ik benieuwd wat ze dan gaan doen met alle toestellen die ze (tijdelijk) in beslag nemen. Dat wordt een mega 'garderobe' klus op zich. Ik bedoel, als je 'gepakt' wordt met eten of drinken (is ook verboden mee te nemen), dan laat je dat natuurlijk gewoon achter, maar je mobieltje wil je graag na afloop weer terugkrijgen, toch?

Ja, als je weet dat je hem niet mee naar binnen mag nemen, dan doe je dat niet, maar ik denk echt niet dat iedere bezoeker zijn of haar toestel op de hotelkamer of in de auto zal laten liggen. Je loopt uren door Londen, of bent onderweg naar een van de stadions en dan wil je toch zeker bereikbaar zijn en zelf kunnen bellen, twitteren, facebooken, foto's maken, navigeren of wat je zoal tegenwoordig nog meer allemaal met je mobieltkje doet ;-)

De tekst van het verbod en alle producten die je niet mee mag nemen is overigens ook heel erg ruim te interpreteren. Naast eten, drinken, mobieltjes zijn ook toeters, trommels, fluitjes, parapluie's, muziekinstrumenten en 'alles waarvan de organisatie denkt dat ze de spelen kunnen verstoren' verboden: "food, alcoholic and non-alcoholic beverages, liquids in containers of greater than 100ml in size, umbrellas, horns, whistles, drums, rattles, musical instruments, or any other devices that in the opinion of Locog may disturb a Session (including mobile telephones), flasks, thermoses and in general any material that Locog may deem dangerous or that may cause damage or disruption to a Session."

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.