Entertainment
17 maart 2007 - Ron Smeets

Verbod op mobieltjes in Italiaanse schoolklassen

Op zich een goede zaak dat kids in de klas geen mobieltje bij zich mogen hebben, maar de reden waarom dit verbod nu ook in Italie geldt is op z'n minst een beetje krom.

De Italiaanse overheid heeft namelijk besloten tot een dergelijke maatregel na een tweetal gewelddadige incidenten in schoolklassen die beiden met een camphone gefilmd werden.

In een geval werd het 'pesten' van een gehandicapte klasgenoot gefilmd en het tweede incident betrof het filmen van leerlingen die een lerares sexueel intimideerden.

Om op basis van dit soort, ernstige, gebeurtenissen te komen tot een besluit om mobiele telefoons voortaan uit klassen te weren wekt bij bij een hoog 'doofpot-' en 'struisvogelpolitiek-' gehalte op. En ik kan me ook niet voorstellen dat deze gebeurtenissen niet plaats gevonden hadden als de leerlingen geen GSM hadden gehad.Gerelateerde links:
School probeert wangedrag medewerker te verbergen
SMS-en? Dat doe je op school
Steeds meer camphone video's van knokpartijen
Bellen in de klas slecht voor je mobieltje
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Warning: include(cookie_banner.php): failed to open stream: No such file or directory in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314 Warning: include(): Failed opening 'cookie_banner.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /data/ftp/home/www.dutchdo.nl/html/shop/x/mc/footer_mc.php on line 314