Nieuws
20 augustus 2005 - Ron Smeets

Verbod op lopend mobiel bellen ???

We hebben er weer eentje voor Minister Peys! In Londen heeft onderzoek uitgewezen dat maar liefst 30% van de jongeren niet oplet in het verkeer als ze lopen te bellen terwijl ze de straat over steken.

Bovendien blijkt ruim 20% van kids tussen de 11 en 16 hierdoor al eens (bijna) overreden te zijn.

De lokale overheid is nu een TV campagne begonnen om de jeugd bewust te maken van de gevaren in de hoop dat ze beter gaan opletten. Het spotje, waarin je ziet hoe een onoplettende overstekende jongen wordt overreden, is door een tiener geschoten met z'n camphone.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.