Entertainment
26 januari 2011 - Ron Smeets

Verbod op lopend bellen?

Hoe veel gekker kunnen ze daar in de VS nog worden... Een New Yorkse senator denkt er serieus over na om een wetsvoorstel in te dienen voor een verbod op lopend bellen en luisteren naar muziek.

De reden? Volgens senator Karl Kruger raken voetgangers dusdanig afgeleid daardoor dat ze overreden kunnen worden.

Tsja, er zijn inderdaad al wel een aantal voorbeelden bekend van onoplettende wandelende bellers en sms'ers die zichzelf pijn deden en in een enkel geval zelfs overreden werden (ook door een trein), maar om het nu te gaan verbieden. Nee, daar zie ik het nut echt niet van in.

Dan moet je namelijk ook een verbod leggen op lopend tegen elkaar praten. Ook dat leidt immers af. En zo zijn nog wel meer activiteiten te bedenken die voetgangers beter niet meer zouden kunnen doen omwille van hun veiligheid. Nog los van het feit dat een dergelijk verbod natuurlijk moeilijk te handhaven is, zeker als iemand een (draadloze) headset gebruikt, is het natuurlijk complete nonsens. Of zijn er lezers die daar anders over denken?

Het is overigens niet de eerste keer dat een verbod op lopend bellen ter sprake komt. In 2005 werd er in Engeland ook al aan gedacht, maar ook daar is het nooit realiteit geworden. Foto

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.