Geruchten
27 november 2010 - Ron Smeets

Verbeterde iPad 2 specs gespot

Geruchten zijn nooit echt betrouwbaar en als ze uit China afkomstig zijn moet je doorgaans een paar extra korreltjes zout erbij nemen ;-)

Neem nu deze berichten van de Economic Daily News over de betere specs van de tweede generatie van de iPad die waarschijnlijk medio volgend jaar (omdat Apple haar producten ieder jaar 'vernieuwd') op de markt zal komen.

De Chinese bron citeert naar eigen zeggen 'bronnen uit de industrie' die informatie hebben over vijf nieuwe features die Apple in de iPad 2 zal integreren. Dat zijn een Retina Display, USB aansluiting, Camera (voor FaceTime / videobellen), dezelfde 3-as gyroscoop als in de iPhone 4 zit en 'verbeterde mobiliteit'. Wat met dat laatste bedoeld wordt is niet echt duidelijk maar ik denk dat het apparaat mogelijk iets lichter en handzamer wordt door onder andere het gerbuik van een dunnere (lichtere) glasplaat. Dat zou in ieder geval wel een verbetering zijn. Enfin, zoals altijd met dit soort (vroege) geruchten is het maar weer afwachten wat ervan waar blijkt te zijn. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.