Nieuws
28 september 2016 - Ron Smeets

Veilige Chinese Galaxy Note 7 exemplaren exploderen toch Het accudebacle van de nieuwe Samsung phablet is duidelijk nog niet ten einde

Samsung is al enkele weken druk bezig met het vervangen van Galaxy Note 7 exemplaren die mogelijk een onveilige accu hebben en daardoor kunnen exploderen. Gisteren meldde de fabrikant nog dat de actie goed verloopt en dat de meeste klanten er voor kiezen om een nieuwe Note 7 te nemen en dat slechts 10% zijn of haar geld terug wil.

Vandaag duiken echter nieuwe berichten op over een vijftal Chinese exemplaren van de Note 7 die alsnog geëxplodeerd zijn. Volgens de Koreaanse fabrikant zouden die toestellen uit een productie serie komen die als 'veilig' aangemerkt stond. Daarom hoefden Chinese kopers van de phablet hun toestellen ook niet terug te brengen naar de winkel.

Het lijkt er nu dus echter op dat ook die serie uitgerust is met een defecte accu. Of, en dat zou natuurlijk vele malen erger zijn, dat er nog een andere oorzaak is waarom de toestellen in rook op kunnen gaan. In dat laatste geval zou het namelijk zomaar kunnen betekenen dat de reeds omgeruilde Galaxy Note 7 exemplaren ook nog steeds niet veilig zijn. Ik hoef niemand uit te leggen dat dat nog een vele grotere ramp voor de Koreaanse fabrikant zou betekenen.

Samsung zegt dat ze de Chinese incidenten momenteel nog onderzoeken. Het is voor de fabrikant, maar met name voor de miljoenen Galaxy Note 7 eigenaren die inmiddels denken dat de problemen opgelost zijn, te hopen dat er snel duidelijkheid komt. Ik denk namelijk dat de Note 7 een tweede terugroep actie niet zou overleven.

Voor de duidelijkheid, de Chinese Galaxy Note 7 exemplaren die geëxplodeerd zijn maken GEEN deel uit van de toestellen die sinds vorige week uitgedeeld worden. Die hebben namelijk een groene 'S' op de doos staan en daarvan is ook het accusymbool in de statusbalk groen gekleurd.

Bron (CNN)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.