Nieuws
08 april 2006 - Ron Smeets

Veilig mobiel bellen bij Air France

Begin 2007 krijgt Air France een nieuwe Airbus A318 die voorzien is van OnAir, een systeem dat het mogelijk maakt om tijdens vluchten 'veilig' mobiel te kunnen bellen.

Tot nu toe was er veel discussie over de al dan niet schadelijke gevolgen van GSM straling voor enkele kritische systemen van vliegtuigen zoals navigatie, besturing en het ILS. Alledrie toch wel redelijk cruciaal om niet alleen veilig op te stijgen, maar vooral ook te kunnen blijven vliegen en weer veilig te landen. . .

Met het systeem van OnAir kan er aan deze langlopende discussie en tests dus een einde komen. Volgend jaar Maart begint Air France met een 6 maanden durende proef met het nieuwe systeem. Passagiers ontvangen dan bij het instappen een 'handleiding' waarin precies staat hoe het systeem werkt en, natuurlijk, wat de kosten zijn.Gerelateerde links:
Inchecken en boarden met je Smartphone
Bellen in vliegtuigen toch gevaarlijk
Nog dit jaar mobiel bellen in Amerikaanse vliegtuigen
Piloten moeten mobiele devices beheren
Mobiel bellen tijdens Europese vluchten van British Midland
GSM tests in vliegtuigen boven Europa
GSM's in vliegtuigen verhogen crashkans
Snelle groei mobiele diensten in vliegtuigen
Duitsland heft GSM verbod in vliegtuigen op
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.