Nieuws
11 mei 2006 - Ron Smeets

Veilig bellen met een tijdelijk nummer

Je kent dat wel. Heb je net iemand ontmoet op een of andere chatbox en je wilt best een afspraakje maken, maar voordat je weet wat voor 'n vlees je in de kuip hebt geef je je (mobiele) telefoonnummer en adres liever nog niet af.

In Engeland is sinds kort een sevice gestart, Safe Talk, die je de mogelijkheid biedt om, gewoon met je eigen mobieltje, 7 dagen lang te bellen met een ander nummer dat na die periode gewoon weer onbereikbaar wordt.

Hierdoor heb je na een eerste ontmoeting dus een week de tijd om afspraakjes te regelen, hem of haar te ontmoeten , uitgaan, uitproberen en als het niks wordt kun je je dat gewoon weer dumpen zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij of zij je mobiel (of per SMS) gaat stalken.

De anonieme telefoonnummers kosten ongeveer 2 Euro 25 per week. Heb je meer tijd nodig, dan kun je het gebruik van het anonieme nummer voor hetzelfde bedrag telkens met 7 dagen verlengen.Gerelateerde links:
Afluistervrij bellen voor 3000 Euro
SMS kliklijn voor terroristen
De virtuele online wereld van kids
GSM's drijven mannen en vrouwen uit elkaar
Mobieltjes als kinderlokkers!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.