Toestellen
20 september 2006 - Ron Smeets

Veelzijdige Zwitserse design smartphone op komst

Zenum, een Zwitserse toestelmaker, komt mogelijk in November al met de Opus Operis op de markt, een bijzonder veelzijdige en fraai vormgegeven smartphone.

De specificaties die Zenum op haar website ten toon sprijd liegen er niet om: Tri-band GSM, GPRS, 2 MP camera, WiFi, OMAP 750 processor, 128Mb ROM, 64Mb RAM, 2.5inch (6.2cm) QVGA display, Bluetooth 1.2 en een miniSD kaart.

Het lijkt er dus op dat 3G support en push-email het enige echte gemis zijn, maar verder zal de Opus Operis een geduchte concurrent worden voor de Q, die we hier in Eiuropa nog steeds niet gezien hebben, Treo 700/750 en Nokia E61.

Wat verder opvalt is het strakke design van het toestel. Zenum gaat er van uit dat men het toestel in November op de Europese markt zal introduceren. De prijs is nog niet bekend.Gerelateerde links:
iDo S600, ofwel de design P900 kloon
Design Smartphone van Russische 'afkomst'
Europese release Treo 750 komt dichterbij
Europese 3G Treo komt in oktober
De E61: Nokia's eigen blackberry
Nokia's E62 een goedkope BlackBerry concurrent
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.