Geruchten
19 december 2008 - Ron Smeets

Veel nieuws van Motorola in 2009?

Ik ga het niet meer hebben over de problemen waarin Motorola al geruime tijd verkeert. Nee, deze keer eens wat leuker nieuws uit het Amerikaanse kamp. Het zijn weliswaar nog geruchten maar toch. . .

De afgelopen twee dagen zijn een zevental(!) nieuwe Motorola's opgedoken in het geruchtencircuit die, zo meldt de bron, vanaf volgend jaar exclusief bij Veriizon, de Amerikaanse markt moeten gaan bestormen. Over een eventuele Europese release is nog niets bekend.

De zeven toestellen zijn momenteel alleen nog bekend onder de werk/code namen en hoewel sommige modellen een typisch ouderwetse Motorola look uitstralen zitten er ook enkele pareltjes in spé bij. Nu maar hopen dat juist dat deel van deze geruchten waar zal blijken te zijn.

Zelf ben ik, qua uiterlijk want echte specs zijn er nog niet, het meest gecharmeerd van de FLASH (foto hierboven) en de CALGARY. De eerste is een full-touchscreen toestel met een lekker strakke vormgeving. Datzelfde kun je ook over de CALGARY (foto hieronder) roepen met dien verstande dat dit een touchscreen toestel met slide-out qwerty toetsenbord wordt.Moto-CALGARY

De RUSH 2 en de INFERNO lijken duidelijk meer geënt op de Amerikaanse markt. Tenminste dat is de gedachte die vrijwel meteen in mij opkwam bij het zien van deze twee toestellen. Sterker nog, bij de INFERNO bekroop mij toch ook weer iets van een RAZR gevoel.Moto-RUSH-2De RUSH 2 Moto-INFERNOen de RAZR-achtige INFERNO.

De NIAGRA behoort daarentegen weer tot een van de mogelijke Motorola pareltjes voor 2009 als je het mij vraagt. Nogmaals, veel zal afhangen van de uiteindelijke specs maar op het eerste gezicht ziet ook dit toestel er hoopgevend uit.Moto-NIAGRA

De laatste twee in de rij zijn de FAIRBANKS (links op de foto hieronder) en de HARMONY (rechts). De eerste lijkt duidelijk een instapmodel te worden en heeft zelfs een behoorlijk ouderwetse clamshell look. De HARMONY, ook een clamshell, ziet er wel weer iets leuker uit, maar ook dit zal, denk ik, hooguit een midrange toestel zijn.Moto-FAIRBANKS-HARMONY

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.