Toestellen
20 augustus 2007 - Ron Smeets

Veel nieuwe goedkope toestellen in 2008

Als we de berichten uit de markt mogen geloven dan raken steeds meer toestelmakers geïnteresseerd in het produceren en verkopen van toestellen voor minder dan 30 Euro.

Tot nu toe waren het vooral Nokia en Motorola die deze toestellen, vooral in India en China, aan de man brachten maar, zo meldt Slashphone, nu hebben ook LG, Sony Ericsson en Samsung laten doorschemeren zich (meer) in dat deel van de markt te willen gaan begeven.

Onderzoek heeft uitgewezen dat in 2011 ongeveer 25% van alle toestellen, wereldwijd, in die prijscategorie zullen vallen. Alleen al in India verwacht men in 2011 zo’n 116 miljoen nieuwe mobieltjes te verkopen. De meeste daarvan zullen niet veel duurder zijn dan 50 dollar. . .Gerelateerde links:
Samsung wil alleen dure goedkope toestellen verkopen
Sagem maakt goedkope toestellen voor Sony Ericsson
Motorola gaat mobieltjes maken voor minder dan 4 Euro
Samsungs 'goedkope toestellen' nog te duur
Toestellen voor minder dan 15 Euro in 2008
Nokia stopt verkoop goedkope toestellen in Rusland
GSM 's voor minder dan €20 in 2007
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.