Nieuws
15 juli 2006 - Ron Smeets

Veel Japanners worden wakker van hun ringtone

Nee, dit is niet wat jullie denken. Hoewel er ongetwijfeld ook Japanners zullen zijn die wakker gebeld worden door hun mobieltje gaat het hier om een onderzoek dat heeft uitgewezen dat 43% van de Japanse bevolking zich 's ochtends bewust laat wekken door zijn of haar mobieltje, terwijl minder dan een kwart (23%) nog maar gebruik maakt van een traditionele wekker.

Wellicht dat dit te maken heeft met het vertrouwde geluid dat de GSM produceert, maar ikzelf probeer 's nachts mijn GSM zo stil mogelijk te zetten. Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat een dronken collega of iemand bij wie ik in het adresboek sta midden in de nacht per abuis op zijn mobieltje gaat zitten dat vervolgens mijn nummer draait. . .Gerelateerde links:
iHome Clock Radio
Moeite met wakker worden?
Stuur je GSM 'ns op tijd naar bed
GSM blijft aan in bed
GSM verdringt horloge
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.