Nieuws
06 september 2005 - Ron Smeets

Veel GSM's in Rusland illegaal geimporteerd

Gezien de reputatie die Rusland opgebouwd heeft in de korte tijd sinds men het communistische regime vaarwel gezegd heeft zal ook dit u niet verbazen.

De afgelopen maanden wordt de Russische mobiele telefoonmarkt overspoeld met illegaal geimporteerde GSM's. De meeste toestel-leveranciers proberen op die manier de diverse belastingen en BTW te ontlopen waardoor ze goedkoper kunnen leveren dan hun concurrenten.

Jusititie treedt inmiddels wel hard op tegen de smokkelaars en met succes, naar nu blijkt. Zo werden afgelopen maand ruim 300 ton aan toestellen in beslag genomen met een verkoopwaarde van ruim 7 miljoen Euro en de nodige personen achter de illegale importeurs gearresteerd.

Als direct gevolg hiervan hebben Dixis en Yevroset, twee marktleiders in de toestelverkoop, besloten geen zaken meer te doen met deze malafide importeurs en zijn de prijzen voor nieuwe toestellen drastisch gestegen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.