Wearables
29 september 2016 - Ron Smeets

Veel Android smartwatches kunnen niet aan de iPhone 7 gekoppeld worden Apple erkent het probleem en zegt dat aan een oplossing gewerkt wordt

Hoewel veel iPhone bezitters geen fan zullen zijn van smartwatches anders dan die van Apple komt het natuurlijk heel vaak voor dat iemand wel een dure iPhone aanschaft maar voor zijn of haar smartwatch toch liever kiest voor een voordeliger model van bijvoorbeeld LG, Motorola of Samsung.

Wie onlangs een iPhone 7 (Plus) gekocht heeft en daar zijn Moto360, LG Watch of Samsung Gear aan wil koppelen kan bedrogen uitkomen. Online verschenen de afgelopen dagen namelijk heel wat berichten op fora van iPhone 7 eigenaren wiens smartwatch niet gekoppeld kan worden. Daarbij waren ook diverse gebruikers bij wie de smartwatch kort daarvoor wel nog probleemloos functioneerde in combinatie met een iPhone 6(S) met iOS10.

De klacht die zich voordoet is dat de koppeling tussen de smartwatch en iPhone 7 blijft hangen in het 'pairing scherm'. Gelukkig is dit geen nieuwe feature van Apple, in een poging om nog meer Apple Watches te slijten, maar een bug. De fabrikant heeft al aangegeven dat aan een oplossing gewerkt wordt. Het is echter nog niet bekend hoe snel die er gaat komen, maar ik kan mij niet voorstellen dat dit een heel erg complex probleem is.

Enfin, heb je dus een Android smartwatch en een iPhone 7 en het lukt niet om die te koppelen, dan weet je nu dus dat je even geduld moet hebben. Het probleem beperkt zich overigens niet tot de betaalbare Android smartwatches. Ook de peperdure slimme Tag Heuer Connected werkt niet met de iPhone 7 ;)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.