Nieuws
20 januari 2006 - Ron Smeets

Vaste lijnen definitief op hun retour

Het lijkt er op dat de traditionele vaste telefoonlijn nu toch echt op zijn retour is.

Inmiddels bellen al 19% van alle huishoudens in West Europa alleen nog maar met een (of meerdere) mobiele telefoons en -abonnementen.

Volgens een onderzoek van de Strategy Analytics Wireless Network service, zo publiceert Cellular News is nog eens 18% van alle andere bellers van plan om hun vaste telefoonlijn definitief de deur uit te doen.

Daarnaast zegt ruim een kwart van de West Europeanen dat ze hun vaste lijn meteen zouden opzeggen als ze mobiel kunnen VoIP-en.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.