Nieuws
10 september 2013 - Nichal Joosse

Vanavond draait alles eventjes om Apple

Na maanden van geruchten is het vandaag dan eindelijk zo ver. In de Verenigde Staten (in Cupertino om precies te zijn) begint om 10:00 's ochtends het Apple-event (19:00 voor de Nederlanders en Belgen). Tijdens dit evenement zal Apple iets gaan vertellen over de opvolger van de iPhone 5, maar ook over het definitieve iOS 7, de nieuwe versie van Apple's mobiele besturingssysteem. Vorig jaar was er geen livestream tijdens de aankondiging van de iPhone 5, maar wel bij de iPad-aankondiging in het najaar van 2012 en de keynote tijdens WWDC 2013 waar onder andere iOS 7 gepresenteerd werd aan het publiek. Genoeg reden dus om te hopen op een livestream vanavond.

Dat er gesproken zal worden over iOS 7 en over de opvolger van de iPhone 5, is zo goed als zeker. Dat deze opvolger door het leven zal gaan als de iPhone 5S, lijkt ook volledig bevestigd. Het zou erg verrassend zijn als Apple toch besluit om het toestel iPhone 6 te gaan noemen, maar daar lijkt het niet op. Ook zal er vermoedelijk een 'goedkopere' iPhone gelanceerd worden, namelijk de iPhone 5C. De C zou moeten staan voor Color: het toestel zou in verschillende kleuren op de markt moeten verschijnen. De C kan ook nog staan voor China, aangezien Apple daar voet aan de grond probeert te krijgen. Of voor Cloud.

De kans is ook erg groot dat er gesproken zal worden over iTunes Radio. Deze dienst werd al deels aangekondigd tijdens het WWDC-evenement, maar de volledige aankondiging moet nog komen. Over andere producten kan ik niets met zekerheid zeggen, maar de kans dat er nieuwe iPods aangekondigd worden, lijkt vrij klein. De verkoopcijfers lopen elk kwartaal terug en de vraag naar iPods is ook niet echt hoog meer.

Wat wel zou kunnen, is dat Apple bekendmaakt wanneer OS X 10.9 Mavericks zal gaan verschijnen. Uiteraard zal Apple TV ook aan bod komen, al is de kans klein dat er een nieuwe Apple TV aangekondigd zal worden. Ook de kans op nieuwe iPads is vrij klein, aangezien Apple iPads altijd aankondigt op een apart evenement. En voor de fans van smartwatches is het ook nog eventjes spannend, maar gebaseerd op de hoeveelheid geruchten zal er nog geen iWatch komen.

Over de auteur: Nichal Joosse