Nieuws
22 januari 2007 - Peter de Ruiter

Vanaf vandaag gratis mobiel bellen via internet bij Debitel

Vandaag introduceert Debitel de dienst Debitel One waarmee je gratis met je mobiele telefoon via internet kunt bellen. Dit geldt overigens alleen voor het het bellen naar vaste nummers in Nederland. Voor vaste nummers in het buitenland gelden 'concurrende' tarieven en voor gesprekken met mobiele telefoons geldt het reguliere Debiteltarief.

De dienst werkt via een wifi-verbinding. Het maakt niet uit waar: thuis, op kantoor of elders. Je hebt met Debitel One genoeg aan één nummer voor vast en mobiel. Binnenkort kan Debitel 'nummerbehoud' aanbieden voor het vaste nummer.

Voor Debitel One heb je nodig: een abonnement voor mobiele telefonie bij Debitel, een mobiele telefoon die geschikt is voor wifi (zie onder) en die het VoIP protocol SIP ondersteunt, een draadloos modem en een internetabonnement van een (om het even welke) internetprovider.

Debitel is de eerste aanbieder in Europa die gratis internetbellen met de mobiele telefoon in combinatie met bestaande internetaanbieders mogelijk maakt. Debitel wil naar verluidt met deze dienst haar groeistrategie verder vormgeven.

Voorsprong op Skype

Het bedrijf neemt hiermee een voorsprong op Skype, die zegt dat hun software nog niet geschikt is voor 'actief gebruik op' de mobiele telefoon, hoewel er wel inmiddels Skypeversies zijn voor Pocket PC en Windows Mobile. Lees het recente stuk op Techworld.

Klanten van Debitel konden al mobiel bellen via de GSM-netwerken van KPN, Vodafone, Telfort en Orange, en kunnen nu thuis of op de zaak voordeliger bellen via internet.

Het product is vanaf vandaag verkrijgbaar in de 33 eigen Debitel Shops, de 15 IT’s Mobile Shop-in-Shops en de e-shop op www.debitel.nl. In de Shops kan men tevens terecht voor de mobiele toestellen met WIFI , een mobiel abonnement en een gratis FON WIFI router.

MobileCowboys had primeur

MobileCowboys kon het nieuws over deze nieuwe dienst al afgelopen vrijdag brengen. Een medewerker van een Debitelwinkel in Den Haag had de raamsticker voor Debitel One een paar dagen te vroeg opgeplakt.

Telefoons met wifi

Bij Phonescoop kun je zoeken naar mobiele telefoons die beschikken over wifi.Gerelateerde links:
Gratis mobiel bellen via internet bij Debitel
Over de auteur: Peter de Ruiter