Nieuws
18 november 2013 - Nichal Joosse

Vanaf vandaag 4G van T-Mobile in delen van de Randstad

Vandaag is het mogelijk om via T-Mobile gebruik te maken van het 4G-netwerk in de Randstad. In Groot-Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en een gedeelte van Den Haag worden ondersteunde smartphones en abonnementen automatisch toegelaten tot het snellere en stabielere netwerk van T-Mobile. Eerder deze dag presenteerden andere grote telecomproviders ook al hun plannen omtrent de 4G-verbinding, waaronder Vodafone

In tegenstelling tot de concurrentie, kunnen bestaande en nieuwe klanten zonder extra kosten gebruik maken van het 4G-netwerk van T-Mobile. Volgens het bedrijf zouden zo'n 100.000 klanten nu al meteen gebruik kunnen maken van het netwerk. In de toekomst zal de rest van de Randstad toegevoegd worden en vervolgens de rest van Nederland. T-Mobile hoopt in 2015 heel Nederland te kunnen voorzien van 4G.

Nederlanders verbruiken steeds meer data via mobiel internet. Er wordt gretig gebruik gemaakt van diensten als YouTube, maar ook Instagram neemt enorm in populariteit toe. Via 4G is het mogelijk om sneller data te versturen. Het enige nadeel is waarschijnlijk dat je een heel stuk sneller door je databundel heen bent. Zelf heb ik Vodafone en was ik afgelopen maand binnen 20 dagen door mijn 4GB-databundel heen. 

Over de auteur: Nichal Joosse