Entertainment
21 februari 2008 - Ron Smeets

Vanaf April ook mobiel bellen in Noord Korea

Behalve de Maan, maar dat gaat ook veranderen, hoort ook Noord Korea nog tot de plekken waar je niet mobiel kunt bellen.

De reden daarvoor heeft echter niets te maken met de technische (on)mogelijkheden maar meer met het feit dat het strenge communistische regime tot nu toe het gebruik van mobiele telefoons altijd verboden heeft.

Iemand die toch een mobieltje het land in smokkelde en daarmee betrapt werd riskeerde zelfs de doodstraf.

In April gaat dat echter ook in Noord Korea veranderen. Vanaf dan mogen als eerste de inwoners van de hoofdstad PyongYang mobiele telefoons kopen en bellen.

Orascom Telecom werkt momenteel aan de installatie van een mobiel netwerk in de Noord Koreaanse hoofdstad. Nu maar hopen dat de rest van het land ook (snel) zal volgen.

Overigens ben ik er wel van overtuigd dat de regering alle in- en uitgaande mobiele gesprekken zal afluisteren en ik vraag mij ook af of de Noord Koreanen straks in staat zullen zijn om naar het buitenland te bellen. Ik denk het namelijk niet. . .Gerelateerde links:
Mobiele bellers geëxecuteerd
Geen iPods meer voor Noord-Korea
Twee jaar onderhandelen over samenwerking!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.