Nieuws
30 januari 2009 - Ron Smeets

Van 0 naar 1 mljn in hoeveel dagen?

Dit zijn de afgelopen maanden zo ongeveer de populairste, en in ieder geval fors gehype-te, toestellen die we op de markt hebben zien verschijnen.

Leuk om te zien hoe snel ze de mijlpaal van 1 miljoen verkochte exemplaren bereikt hebben. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat niet elk toestel direct in evenveel landen wereldwijd beschikbaar was.

De iPhone 3G, die gelijktijdig in 21 landen geintroduceerd werd is de overduidelijke 'winnaar' in deze race. Drie dagen waren er nodig om 1 miljoen exemplaren over de toonbank te laten vliegen. De Nokia 5800 XpressMusic, die weliswaar pas in een paar landen te koop is, had er 57 dagen voor nodig. De G1, die pas vanaf vandaag in Nederland te koop is, deed het in 61 dagen en de Storm in 72 dagen. Bij die laatste moet wel aangetekend worden dat het alleen om de Amerikaanse verkoopcijfers gaat.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.