Toestellen
07 april 2015 - Ron Smeets

Valtest: Galaxy S6 edge vs iPhone 6 (video) Spoiler alert: uiteindelijk sneuvelen ze beiden

Mensen die mij kennen weten dat ik nog wel eens een toestel uit mijn handen laat vallen. Niet bewust maar gewoon uit ' klunzigheid'. Er zijn gasten die dat wel bewust doen. Die noemen zich dan 'valtesters'.

Hieronder worden in een elf minuten durende video de Samsung Galaxy S6 edge en de IPhone 6 getest. Of beter gezegd, er wordt uitgezocht hoe vaak, en van hoe hoog, beide toestellen op het asfalt kunnen stuiteren zonder dat ze schade oplopen.

Ik zal niet alles verklappen, maar de Galaxy S6, met zijn glazen voor- én achterzijde, presteert beter dan verwacht, al was in dit filmpje ook al te zien dat het toestel wel tegen een stootje kan. Van de iPhone 6 zijn al tientallen (zoniet honderden) valtests online verschenen, maar het is toch leuk om de twee concurrenten gezamenlijk te zien optreden in een video waarbij ze uiteindelijk allebei sneuvelen. Hè, nu verklap ik het toch nog ;))

De preview afbeelding van de video verklapte natuurlijk ook al het een en ander, maar het resultaat dat je daar ziet is nadat er met een auto overheen gereden werd.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.