Accessoires
10 januari 2006 - Ron Smeets

Vals geld opsporen met je mobieltje

Heb je dat ook wel eens dat je 's avonds thuiskomt als de straatverlichting al in de spaarstand staat en je het sleutelgat niet meer kunt vinden?

Als je dan geen zaklampje bij je hebt, rest je niets anders dan op te tast met de sleutel op zoek naar het gat of de display van je GSM als licht in de duisternis te gebruiken.

De makers van de Mobile Torch hebben nu een alternatief voor al deze capriolen die je op de achterkant van je GSM kunt plakken en bovendien meer kan dan alleen licht geven .

De Mobile Torch is ongeveer net zo groot als de gemiddelde GSM accu en voorzien van twee blacklight led's die behalve voor het zoeken naar het sleutelgat, ook gebruikt kunnen worden om geld en andere waardepapieren die voorzien zijn van onzichtbare merktekens te controleren op echtheid.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.